EN - NL
A+ A-
Categories Menu

Verslag 3e Gebruikersgroep 28 oktober 2016

Het D-SCOPE consortium heeft tijdens het tweede onderzoeksjaar ook de tweede onderzoeksfase  van het project afgerond. Het doel van deze tweede fase was om ervaringen van ouderen met betrekking tot hun kwetsbaarheid in kaart te brengen. Hiervoor werden 121 ouderen uit Vlaanderen en Brussel bevraagd. De resultaten van deze bijeenkomst werden eind 2016 voorgesteld op de derde gebruikersgroep van het D-SCOPE project. Tijdens deze bijeenkomst werd ook reeds een blik geworpen op de toekomst.

Gebruikers_plenair kopie

Bent u benieuwd naar dit alles, dan kan u volgende Powerpoint presentaties downloaden:

  • algemene informatie van het D-SCOPE project en een terugkoppeling naar de kernbesluiten uit de tweede gebruikersgroep van december 2015 (klik hier);
  • kernbevindingen uit de 2e fase van het onderzoek (klik hier);
  • opzet en planning van de 3e onderzoeksfase (klik hier);
  • presentatie doctoraten van de zeven D-SCOPE onderzoekers – aan de hand van korte en bondige pitch-presentaties (klik hier);
  • toelichting ‘Linken tussen D-SCOPE en het beleid’ door Stefaan Berteloot, Raadgever Woonzorg Kabinet Jo Vandeurzen (klik hier).

     Dominique Verté D-SCOPE     PA280536_Ellen_Anne_bram website     D-SCOPE Deborah Lambotte

Tijdens deze bijeenkomst werd gepeild naar de reactie van onze maatschappelijke partners. Om hun stem te laten horen, werden twee rondetafelgesprekken georganiseerd die elk vanuit een specifieke invalshoek onderzoek en praktijk met elkaar trachtten af te stemmen. Van beide workshops kan u via deze link een beknopte samenvatting met de belangrijkste besluiten nalezen.

  • Reflectie op de voorstelling van onderzoeksfase 3 (lees hier)
  • Link tussen D-SCOPE en het beleid (lees hier)