EN - NL
A+ A-
Categories Menu

Artikels

Wetenschappelijke publicaties:

Dury, S., De Roeck, E., Duppen, D., Fret, B., Hoeyberghs, L., Lambotte, D., Van der Elst, M., van der Vorst, A., Schols, J., Kempen, G., Zijlstra, R.G.A., De Lepeleire, J., Schoenmakers, B., Kardol, T., De Witte, N., Verté, D., De Donder, L., De Deyn, P.P., Engelborghs, S., Smetcoren, A.-S., Dierckx, E. (2016). Identifying frailty risk profiles of home-dwelling older people: focus on sociodemographic and socioeconomic characteristics. Aging & Mental Health, published online before print (klik hier).

Publicaties vakbladen:

In 2017 werd een artikel gepubliceerd in Actueel naar aanleiding van de resultaten van de 2e fase van het D-SCOPE project: ‘Nood aan een positieve kijk op ouderen in een kwetsbare situatie’(klik hier).

In 2016 werd een artikel gepubliceerd in Actueel (3-maandelijks tijdschrift Vlaamse Ouderenraad) naar aanleiding van de resultaten van de 1e fase van het D-SCOPE project: ‘Naar een andere kijk op kwetsbaarheid bij ouderen’(klik hier).

Andere:

Cover

In het kader van het D-SCOPE project hebben masterstudenten Agogische Wetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel een boek geschreven, getiteld ‘D-SCOPE naar een brede kijk op kwetsbaarheid bij ouderen’. In het boek behandelen ze de verschillende domeinen van kwetsbaarheid en zoomen ze in op ‘balancerende factoren’ die ervoor zorgen dat een oudere, ondanks zijn of haar kwetsbaarheid, toch een goede levenskwaliteit, gevoel van zingeving of autonomie ervaart. De verschillende thema’s worden steeds vanuit de literatuur toegelicht, maar daarnaast worden ook getuigenissen van ouderen en experts gepresenteerd. Tot slot worden er bij elk onderdeel interessante rapporten alsook projecten opgesomd ter inspiratie voor wie op zoek is naar meer. Je kan de publicatie hier downloaden. Daarnaast kan elke organisatie een gratis exemplaar aanvragen. Interesse? Neem contact met ons op.