EN - NL
A+ A-
Categories Menu

Posted on feb 27, 2016

Resultaten van 2e gebruikersgroep D-SCOPE online!

DSC_8961 as Smart Object-1Het D-SCOPE team heeft haar eerste onderzoeksjaar afgerond. Tijdens een tweede gebruikersgroep die georganiseerd werd in december 2015 in de U-Residence van de Vrije Universiteit Brussel, werd tijd genomen om terug te blikken op dit eerste onderzoeksjaar en vooruit te kijken naar de toekomst. 

Een 40-tal stakeholders en 15-tal onderzoekers verbonden met het D-SCOPE project woonde deze tweede succesvolle gebruikersgroep bij. Op het programma stond:

Na de toelichting van de eerste onderzoeksresultaten werd ook gepeild naar de reactie van onze maatschappelijke partners. Om hun stem te laten horen, werden drie rondetafelgesprekken georganiseerd die elk vanuit een specifieke invalshoek onderzoek en praktijk met elkaar trachtten af te stemmen:

  • demonstratie van VitalHealth ‘Keten Informatie Systeem’, dit betreft een ICT-tool voor de detectie en toeleiding van kwetsbare ouderen;
  • resultaten 1e fase: profiel van kwetsbare ouderen, hoe detecteren in de praktijk?;
  • visie op ‘kwetsbaarheid bij ouderen: preventie en ondersteuning’.

Van elk van deze workshops kan u hier een beknopte samenvatting met de belangrijkste besluiten nalezen.

Het D-SCOPE team wil hierbij iedereen hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking in 2015 en we kijken alvast uit naar een verderzetting hiervan in de toekomst!